Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja web trgovine trgovačkog društva ODETA d.o.o.

 

OSNOVNI PODACI
PRODAVATELJ
Naziv: ODETA d.o.o.
Adresa: Rakovac 60
47 000 Karlovac
E-mail: info@p1bikes.hr
Tel. 047/422-420
OIB: 20091631703
MBS: 020005153
IBAN: HR7223400091110889299 (PBZ d.d.)

 

KUPAC
Kupac proizvoda je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode putem web trgovine trgovačkog društva ODETA d.o.o. na način kako je to uređeno ovim Uvjetima poslovanja.
Kupac od Prodavatelja naručuje pojedini ili grupu proizvoda, u tu svrhu popuni tražene podatke, te za isto plati određenu cijenu. Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

 

POSLOVNA SPOSOBNOST
Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i potpuno poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe, te djelomično poslovno sposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
Prihvaćanjem Uvjeta poslovanja Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja putem web trgovine.

 

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA
Posjećivanjem i korištenjem ODETA web trgovine, Kupac prihvaća komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaća da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su mu dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail, Prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

 

CIJENE
Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg Kupca, s uključenim PDV-om i troškovima dostave za područje Republike Hrvatske, te vrijede za sve načine plaćanja u trenutku naručivanja proizvoda, odnosno za plaćanje e-bankingom, općom uplatnicom, pouzećem, te jednokratno karticom.
U slučaju kartičnog plaćanja na više rata, sve cijene prikazane u web trgovini uvećavaju se za 5%.

 

AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u vrijeme akcije. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na transakcijski račun, bilo kartičnim plaćanjem.
Ukoliko isporuka kupljenih proizvoda nije moguća na adresi koju je naznačio Kupac zbog toga što kupac trenutno nije na naznačenoj adresi, troškove slijedeće isporuke, kao i sve druge moguće troškove zbog neuspjele isporuke, snosi Kupac.

 

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe, odnosno plati naručeni proizvod.

 

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

  • E-banking-om ili općom uplatnicom/virmanom (podaci za uplatu: ODETA d.o.o., M. Vrhovca 8, 47000 Karlovac, žiro račun IBAN: HR7223400091110889299 (Privredna banka Zagreb d.d.)
  • karticama online (American Express, Visa, MasterCard, Maestro, Diners)
  • pouzećem


Kartice koje prihvaćamo:

 

 

American Express  Visa MasterCard Maestro

Diners Club Discover

 

Narudžba se smatra zaprimljenom:
U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada ODETA d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe
U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada ODETA d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbu
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

 

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada ODETA d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.
Nakon potvrde predautorizacije, ODETA d.o.o., će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada ODETA d.o.o., zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
U slučaju plaćanja pouzećem, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Kupac ili ovlaštena osoba potpiše potvrdu o preuzimanju dostavnoj službi.
Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, ODETA d.o.o., se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 2 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 2 radna dana od primitka narudžbe, ODETA d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.
Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI PLAĆANJA

T-Com PayWay

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.
ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

American Express MasterCard SecureCode

 

 

ISPORUKA DOSTAVNOM SLUŽBOM I TROŠKOVI
Naručene artikle šaljemo dostavnom službom (Intereuropa) kao paket u roku od 5 radnih dana od dana primitka narudžbe odnosno uplate (najčešće i ranije). Iznimno, uslijed rasprodanosti pojedinog artikla, nepredviđenih okolnosti, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila.
Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.

 

Ukoliko Kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će ostaviti obavijest s brojem pošiljke i uputama za daljnje postupanje.
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, ODETA d.o.o. ima pravo uskratiti Kupcu razumni dio uplaćeneg iznosa kupoprodajne cijene, a u visini izravnih troškova povrata robe.

 

Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu, ponovno naruči robu putem ODETA web trgovine, prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate.
ODETA d.o.o., zadržava  pravo da ne pošalje narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.
Proizvod se smatra isporučenim kada Kupac ili od Kupca ovlaštena osoba potpiše potvrdu o preuzimanju dostavnoj službi.

 

PRIJENOS VLASNIŠTVA I OBVEZE KUPCA
Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.
ODETA d.o.o. nije odgovorna u slučaju da Kupac adresu dostave nije unio ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. ODETA d.o.o.  nije odgovorna ukoliko Kupac nije dobio obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki kupčevog e-mail servisa.
U slučaju da Kupac nije prisutan na adresi dostave, njegova je odgovornost preuzeti paket u poslovnici dostavne službe u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba, odnosno dogovoriti novu dostavu ukoliko angažirana dostavna služba omogućava takav izbor.
Ukoliko paket Kupcu ne stigne u roku od 3 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, dužnost je Kupca da kontaktira angažiranu dostavnu službu i provjeri gdje je pošiljka.

 

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.
 

 

MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA
ODETA d.o.o., odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

 

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, odnosno ako se radi o proizvodima koji nisu naručeni, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

 

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je Kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor Prodavatelju jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.
Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Prodavatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

 

PISANI PRIGOVOR, POVRAT I ZAMJENA
U slučaju da je Kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan, u roku od 8 dana od dana primitka paketa, može uputiti prigovor tvrtci ODETA d.o.o..
ODETA d.o.o.  omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem preporučene pošte na adresu ODETA d.o.o., Rakovac 60, 47000 Karlovac ili putem e-maila info@p1bikes.hr.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. ODETA d.o.o. će Vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor Vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

 

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • Isporuka robe koja nije naručena
  • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
  • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

 

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, Kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i to e-mailom na info@p1bikes.hr,  ili preporučenom pošiljkom na adresu: ODETA d.o.o., Rakovac 60, 47000 Karlovca.

 

NE ODOBRAVAMO POVRATE KORIŠTENIH A ISPRAVNIH PROIZVODA!
U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod.

 

ODETA d.o.o. će prihvatiti povrat isporučenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak proizvoda. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi ODETA d.o.o..
Sva roba iz asortimana Prodavatelja je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži. Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA OD STRANE KUPCA
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac u svojstvu Potrošača ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

 

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora, pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.
Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Isto može učiniti putem e-maila: info@p1bikes.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

 

Ukoliko Kupac jednostrano raskine Ugovor, Prodavatelj se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio od Kupca, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimio odluku Kupca o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca Prodavatelj će izvršiti na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu, i to tek nakon što roba Prodavatelju bude vraćena ili kad mu bude dostavljen dokaz da je Kupac robu poslao Prodavatelju, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je Kupac Prodavatelju uputio odluku o jednostranom raskidu ugovora. Kupac je dužan robu vratiti poštom na dokaziv način na adresu ODETA d.o.o., Rakovac 60, 47 000 Karlovac.

 

Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje na dokaziv način (preporučenom pošiljkom) robu osobno Prodavatelju u skladište.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

 

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA
Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
To znači da ukoliko Kupac naiđe na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor može na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

 

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.
Za sve eventualne sporove proizašle iz sklopljenih ugovora, nadležan je Općinski sud u Karlovcu.

 

PODACI O PROIZVODIMA
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

 

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.
Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u prodavatelja podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

 

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na web trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu Prodavatelja.

 

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, u kojem je roku proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

 

NEDOSTACI NA PROIZVODIMA
Prodavatelj ne odgovara Kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima i oštećenja ambalaže koja su nastala kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili oštećenja ambalaže i drugi manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

 

 

PRIVATNOST PODATAKA
Prodavatelj se obvezuje da će čuvati privatnost svih kupaca. Prodavatelj prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informira kupce o načinu njihova korištenja.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici ODETA Web Shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

IZJAVA O ODGOVORNOSTI
Prodavatelj ne preuzima nikakvu odgovornost o tome na koji način će Kupci koristiti informacije o proizvodima i njihovom korištenju. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na Stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se  smatrati dovoljnim temeljem za donošenje osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.
Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

 

ZAVRŠNE ODREDBE:

Uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Prodavatelja i Kupca.

Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete poslovanja, da se s njima slaže, te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupoprodaji.

> Obavijest o jednostranom raskidu ugovora